Hvorfor velge naturlig?

Vi putter i oss og omgir oss daglig med en rekke unaturlige stoffer. Mange får allergier, intoleranser, eksem, eller det som verre er. Det kan være lurt å velge naturlige produkter av flere grunner. Her er noen av dem.


Naturlige produkter er bedre for helsen din 

Huden vår er vårt største organ. Opp til 60% av det vi smører på huden vår blir absorbert  av kroppen. Hvis produktene vi benytter inneholder skadelige og kunstige ingredienser legger vi en unødig byrde til kroppens renseprosess, immunforsvar og hud. Noen kjemikalier kan bli værende i kroppen i flere måneder, ja til og med år, før de er eliminert ved kroppens renseprosess.  

De mest aktive, rene og fordelsaktive ingrediensene i naturlige produkter har blitt til ved minimal prosessering og kommer fra organiske eller biodynamiske planter. 

Her er ingredienslistene korte, og det er enkelt å se dersom du har spesifikke allergier.  


Naturlige produkter er bedre for miljøet og dyrene

Skadelige ingredienser i f.eks. kosmetikk er ikke lenger kun en personlig byrde. Alle produkter vi bruker på vår egen kropp, ender opp i naturen vår. Her vil disse stoffene igjen påvirke mikroorganismer og dyreliv både på land og i vann.  Våre produkter blir selvsagt heller ikke dyretestet.   Hvordan finne naturlige produkter? 

Det kan være komplisert og vanskelig å sette seg inn i hvilke ingredienser man bør styre unna, hva de heter, hva de faktisk gjør, og hvordan de blir produsert. 

I utgangspunktet er det to enkle regler man kan legge på minnet:


Regel 1: Skin food

Tenk på kroppspleieprodukter som "spiselig mat" for huden og benytt samme fremgangsmåte som når du leter etter mat til deg selv.  Sunn og helsefremmende mat er laget av friske, minimalt prosesserte og naturlige ingredienser. Hvis du befinner deg ovenfor en ingrediens i en ingrediensliste på et produkt du ikke kan uttale, er sjansen stor for at kroppen din også vil ha problemer med å vite hva den skal gjøre med denne ingrediensen. 


Regel 2: Keep it simple - Enklest er best

En overdreven lang ingrediensliste betyr vanligvis at produktet inneholder minimale mengder av hver ingrediens. Produktet kan inneholde mange gode egenskaper, men hvis de bare er representert i bittesmå mengder - vil de ikke fungere like bra. Det beste vil være å holde seg til produkter som har definert bruksområde og fordeler, med noen få ingredienser. 


Bilde: louland.be

Handlekurven er tom!